Ad 's Gravesande

De Leidse Muziek Centrale en later Radio LMC heeft vogels van diverse pluimage over de vloer gehad. Met één doel: het maken van prettig beluisterbare programma's op band. Ad 's Gravesande was een van de mensen die goede smaak wist te combineren met toegankelijke muziek zonder platvloers te worden. Al was de titel van het programma 'Rond met een gaatje' niet direct te koppelen aan dit uitgangspunt. Maar de luisteraars van toen zullen daar geen probleem mee hebben gehad.
Als de historici gelijk hebben werd het programma aanvankelijk gepresenteerd door Ad en Anne van Egmond, en later werd dat door Ad alleen gedaan. Ook in het aantrekken van dit talent speelde Paul Keet een belangrijke rol.
Opmerkelijk is dat Ad 's-Gravesande al verbonden was aan Minjon, Avro's Jeugdomroep en verantwoordelijk was voor het programma 'Op de Jonge Golf', dat iedere week op donderdag via de radio werd uitgezonden. Ook hij had er plezier in, om in zijn vrije tijd aan de LMC mee te werken.
Ad heeft ruim een jaar aan de LMC meegewerkt totdat zijn werkzaamheden in Hilversum en daarbuiten al zijn (vrije) tijd opeiste. Media, kunst en cultuur is de rode draad in zijn carrière, tot en met zijn betrokkenheid bij pogingen om een aparte publieke cultuuromroep op te richten. 'Nederland C'. Als alles lukt, het verzamelen van de 50.000 benodigde leden, zal deze omroep vanaf 2010 gaan uitzenden.
Daarnaast heeft Ad een indrukwekkende lijst van activiteiten op cultureel vlak. Om enkele te noemen: van 1984 tot 1991 was 's-Gravesande directeur van het Holland Festival en mede-initiatiefnemer bij de oprichting van het Holland Dance Festival Den Haag, het Theaterfestival en Amsterdam Culturele Hoofdstad van Europa 1987.