Nieuws

Krantenartikel
LMC Reunie 2017: Zee, Zon, Zand en herinneringen.

Met des te meer enthousiasme stortte het duo Ton Vermond en Ap Ruygrok zich op een herkansing in 2017. Voor de zesde maal werd een leuk programma opgesteld, de grote lijnen van Ton en de details ingevuld door Ap. Die bedacht dat na een aantal wandelingen door de sleutelstad, de bakermat van de LMC, nu eens de omgeving van Leiden verkend moest worden. De voorafgaande jaren werd menig hofje bezocht, waarvan zelfs de Leidenaars in het gezelschap het bestaan niet eens wisten. Ditmaal stond een bezoek aan het Katwijks Museum op de lijst van Ap. Een programma dat door alle reunisten met instemming werd begroet.

Een inmiddels met poortjes beveiligd Centraal Station in Leiden was het startpunt voor de inhaalslag van een leuk opgezette dag. Ton en Ap vormden weer het comité van ontvangst bij het station. Ineke en Peter meldden zich op het afgesproken tijdstip. Paul zou wat later komen maar sloot zich later enthousiast aan bij de groep. Die was rond het middaguur compleet.
In huize Vermond kwam Els met de traditionele koffie met appeltaart plus slagroom en de stemming zat er al gelijk in. Zelfs na zes keer waren er nog voldoende herinneringen waard om opgehaald te worden. De lachsalvo`s gingen door de kamer vooral bij de `pittige vragen` van Ineke over de gezondheid van Peter, al eerder gesteld op het station. Peter heeft een staaroperatie prima doorstaan. Paul mocht nog even meegenieten na de uitleg van Ineke. De positieve stemming zat er duidelijk in.

Els kwam met haar welbekende lunch waaraan niets ontbrak en voldoende energie werd opgebouwd om de rest van de dag door te komen. De gezelligheid eiste wel zijn tol. Het programma liep uit. Ap had een uitstapje naar Katwijk gepland met museumbezoek. Het gezelschap ging met buslijn 31 naar de badplaats. Het was niet uitgesproken warm maar sportief strandwandelweer. De reunisten gaven de voorkeur aan de strandwandeling boven het bezoek aan het Katwijks Museum. De blik op het Katwijkse verleden blijft bewaard voor een toekomstige reunie. Dan is er zeker tijd voor het bekijken van de fraaie verzameling lokale en streekgebonden zaken in het Katwijks Museum.

Tijdens de strandwandeling was een fotograaf te zien die een net getrouwd stel vastlegde met een stevig Noordzeewindje in de rug. Robert ten Brink zou het zo in zijn programma kunnen verwerken.
De zon was er, het zand, de zee en de frisse zeelucht completeerden een prima strandwandeling, gevolgd door het bezoek aan één van de horeca-gelegenheden.

Aan het eind van de middag ging het team weer richting boulevard en naar de halte van buslijn 31. De tocht naar Leiden verliep zonder problemen. Een fikse wandeling van het station naar het Chinese restaurant Woo-Ping vroeg wel het uiterste van het gezelschap. Er viel een gat tussen snelwandelaars Ton, Ap en Ineke en Els, de langzamere groep Paul en Peter volgde op afstand. De eerste groep vertraagde het straffe marstempo een beetje, zodat de reunisten gelijk aankwamen bij het stukje China in de Leidse binnenstad.

Opnieuw toonde Woo-Ping de bekende kwaliteit met een voortreffelijke rijsttafel waarin niemand tekort kwam. Sterker nog, Ton heeft het hele weekend nog kunnen genieten van het restant van de rijsttafel. (Of was het op zaterdag al op?)

Ton en Ap deden de rest van de reunisten uitgeleide naar het Centraal Station. De poortjes gingen keurig open en Ineke, Paul en Peter bereikten zonder problemen de trein naar Haarlem, Diemen en Zwolle.
De afsluiting van een geslaagde LMC 2017 Reunie.