Aldo Flinterman

Aldo Flinterman heeft Ton Vermond en Frank de Vries geassisteerd bij het opnemen van het programma "De Nationale Hitparade" in studio Linschoten. In de periode van 1978 tot en met de laatste uitzending van 27-09-1980 heeft hij Ton Vermond geholpen met het "scherp zetten" van de tunes en jingles op de Revox-recorders.
Hieronder volgt zijn verhaal.

Radio LMC

Ik ben met Radio LMC in contact gekomen via mijn moeder. Zij werkte op een postkantoor en kreeg daar wekelijks Frank de Vries aan de balie, die een aantal cassettes verzond richting militaire tehuizen. Omdat ik als klein ventje graag bezig was met draaitafels, bandrecorders en andere audioapparatuur leek het haar wel leuk als ik eens ging kijken bij Radio LMC.
De afspraak was gauw gemaakt en tijdens mijn bezoekje vroegen Frank en Ton of ik interesse had om wat te assisteren bij de opnames.
Ik was zeer onder de indruk van de spullen waarmee Frank en Ton werkten en de enorme collectie platen en jingles die in de kast stonden. Ik kon geen nee zeggen en was meteen zeer enthousiast.
De jaren die daarop volgden was ik dus wekelijks aanwezig om Ton te helpen bij allerlei klusjes rond de opnames, waar ik dan ook met veel plezier aan terug denk.
Helaas kwam er na ongeveer twee jaar toch een eind aan deze leuke bezigheid, maar dat neemt niet weg dat muziek en vooral de techniek erachter tot op de dag van vandaag nog steeds mijn hobby zijn.

Ten tijde van mijn Radio LMC-bezigheden zat ik op de HAVO: daarna ben ik naar de MTS in Utrecht gegaan voor de studie elektronica. In die tijd was ik druk bezig met het maken van versterkers en luidsprekerboxen. Samen met mijn Nakamichi (aangestoken door Frank) vormden die de installatie, waar ik urenlang opnames maakte en weer afluisterde. Vooral de soul-show van Ferry Maat en top40-achtige programma's vond ik leuk. Het was natuurlijk de sport om de nummers zo compleet mogelijk van de radio-uitzending te plukken.

Na de MTS heb ik als ideaal gehad om ooit nog eens in de audiotechniek te gaan werken, maar daar is niets van terechtgekomen. Het is bij een stage bij Selectronic gebleven. Daarnaast heb ik dat jaar verschillende klussen gedaan via uitzendbureau's, en een jaar later de dienstplicht vervuld als radiomonteur. Daarna een lange periode als servicetechnicus in de technische automatisering. Vervolgens weer een lange periode als technicus/consultant in de IT en nu werk ik alweer zes jaar als netwerkbeheerder bij de overheid.

Muziek is altijd mijn hobby gebleven, al bleef het bij luisteren en verzamelen. De laatste jaren vooral via internet. Het enig wat van mijn zelfbouw-hobby is overgebleven, zijn mijn luidsprekers, die ik in 1988 heb gebouwd en waar ik nog iedere dag met veel plezier naar luister.
Met veel genoegen kijk ik terug op een korte, maar zeer geslaagde periode bij Radio LMC in Linschoten.