Cas van Manen †

Cas van Manen Cas van Manen

De tune van het programma Easy Listening, gepresenteerd door Cas van Manen.

Cas van Manen is begin jaren zeventig werkzaam geweest bij de ziekenomroep radio Elisabeth in Tilburg, waar hij diverse programma's presenteerde.
Het genre 'Easy listening' was zijn specialiteit, met grote en kleine orkesten, en artiesten uit de jaren '60 en '70. Cas putte vooral uit zijn eigen uitgebreide platenverzameling.
Eind 1974 en begin 1975 heeft hij een aantal afleveringen gemaakt voor Radio LMC, de eerste aflevering van 45 minuten, de laatste afleveringen van 60 minuten.
Cas is in zijn werkzame leven voornamelijk verkoopleider geweest van elektrotechnische apparatuur zoals radio- en televisietoestellen. Eerst bij een bedrijf in Amsterdam, later bij Mitsubishi.
Na de periode in Tilburg woonde hij achtereenvolgens in De Bilt, Bilthoven en Utrecht.

Cas was een muziekliefhebber in hart en nieren, het was een rode draad in zijn leven en speelde ook zelf op keyboard met zijn vrienden van computervereniging HCC waarmee hij allerlei optredens verzorgde.
Cas stond bekend om zijn integriteit en rustige uitstraling, hetgeen ook terug te horen is in zijn manier van presenteren van de LMC programma's. Cas overleed in januari 2008.