Hans van Huessen

Hans van Huessen was samen met Jan de Bruijn en Ton Vermond vaste technicus van de wekelijkse opname van de Nederlandse Top-40 uitzending.
Hieronder volgt zijn verhaal

Radio LMC

Door een toenmalige collega op mijn werk, Jan de Bruijn, hoorde ik van Radio LMC. Een zwager van Jan maakte iedere week voor de militaire tehuizen in Duitsland een bandopname van de Veronica Top 40. Dat klonk natuurlijk reuze spannend en ik wilde daar wel eens een bezoekje aan brengen.
Ik woonde in die tijd in Rotterdam en de LMC studio was in Leiden gevestigd maar met een auto van de baas was dat wel te overbruggen. Maar na m'n eerste bezoekje was er geen houden meer aan en resulteerde dat bezoekje in een jarenlange relatie met Radio LMC en dan met name de dinsdagavond-opnames van de Veronica Top 40.
Ton Vermond was voor mij de meester, eigenlijk de oppermeester, van het stoeien met 45-toeren plaatjes en jingles. Waar hij al die effecten en jingles vandaan haalde was al bewonderenswaardig.

Enkele van de toenmalige LMC medewerkers zijn bekende namen geworden in het omroepland. Veel van mijn vrienden gingen wel eens een avondje mee, want hoe klein de studio ook was, er was altijd plaats voor bezoekers.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog weinig details van weet, maar vergeten zal ik het nimmer. Met de oprichter Ton Vermond ontstond ook een persoonlijke band. Daar wij, Ton en ik, van ongeveer dezelfde leeftijd zijn, hebben wij met onze gezinnen ook contact behouden. Kortom Radio LMC: een reuze ervaring !!

Hans van Huessen
Krimpen aan den IJssel

Onze eigen familie-website is: hier te vinden