Ineke Lichtenveldt

Word je op een goede dag gemaild door Ton Vermond met de vraag of jij die Ineke bent, die, let wel, zo'n 42 jaar geleden een programma presenteerde bij de LMC.

Dan ga je wel een hele tijd terug in gedachten; hoe kwam ik daar en wat voor programma’s deed ik. Bij het bekijken en beluisteren van de uitgebreide LMC-site, ging het weer dagen.
Door Hans Rosekrans, die bij mij op de HBS in Haarlem zat, kwam ik bij de Haarlemse Ziekenomroep, genaamd Radio Parade. Daar heb ik zo'n 8 jaar meegedraaid als presentatrice en verslaggeefster van de meest uiteenlopende programma's.

Ook werkte ik mee aan de Haarlemse afdeling van Minjon van de Avro. In Hilversum presenteerde ik regelmatig het Minjonprogramma en was omroepster op Radio Jeugddag.
Bij Minjon leerde ik Paul Keet kennen en hij bracht me in contact met de LMC. Vaak schreef hij de teksten en ik presenteerde deze in de studio in Leiden.
Met Frank Garnier heb ik ook samen een programma gepresenteerd: Opklaringen. Een aantal jaren reisde ik, 1× per 3 weken, per trein naar Leiden voor de opnames. Ton kwam je dan altijd met een busje afhalen van het station.
Een enorm leuke tijd met plezierige herinneringen.

In Amsterdam werkte ik bij de ABN. Toen we destijds naar Haarlem verhuisden en de kinderen werden geboren, heb ik me een aantal jaren gericht op de opvoeding en de daarbij behorende ouderraad van de school van de kinderen.
Toen de jongste 10 werd, ben ik gaan werken bij SEIN, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland. Op de afdeling Beheer Bewonersgelden hield ik me bezig met budgetten, betalingen, belastingen enz. van de bewoners van deze instelling.

Nu ben ik sinds 1 ˝ jaar een vutster. Veel vakantieplezier en doen waar je zin in hebt. Tot nu toe verveelt het nog niet.
De LMC periode heb ik als een hele prettige ervaren. Leuk werk en ook hele gezellige collega's, maar nu ik aan het terugkijken ben denk ik wel:
wat is de tijd snel gegaan…………

Ineke Hoogakker Lichtenveldt