Ingrid Drissen

Bij de LMC was het net zoals in de ‘gewone’ professionele wereld. Goede vrouwelijke presentatoren waren schaars. Ingrid Drissen was er zo een: een topper die het programma ‘Naamloos’ presenteerde. Een plezierig stemgeluid dat prima paste bij de soort programma's kenmerkend voor de LMC-programmering.

De mannelijke stemmen waren ver in de meerderheid. Helaas waren er ook geen vrouwelijke technici in de LMC studio aanwezig. Misschien dat in de zestiger jaren de technische beroepen minder aantrekkingskracht op vrouwen uitoefenden. Tegenwoordig zijn er in de radio- en tv-studio's veel vrouwelijke technici actief.

Ingrid Drissen kwam aanvankelijk met Tom Blom naar de Mauritsstraat om als vrijwilliger met veel enthousiasme de programma's op de band te zetten in de LMC studio. Tom presenteerde aanvankelijk het programma ‘Naamloos’ waarvan Ingrid de presentatie overnam.

Ingrid was jarenlang als omroepster actief bij de AVRO radio. Een vertrouwd en zeer professioneel geluid kwam met regelmaat uit de luidspreker. Op en top een vakvrouw, die van alle markten thuis was. Ingrid was ook een van de presentatoren van het NOS radioprogramma ‘Hobbyscoop’, over techniek, ruimtevaart, amateurradio en de welbekende stereotest. Ingrid Drissen werkte eveneens voor de NOS, om aankondigingen te doen buiten beeld.

Ze heeft ook teksten ingesproken voor de actualiteitenrubriek Twee Vandaag, tegenwoordig omgedoopt tot Een Vandaag.
Ingrid Drissen is nog steeds een veelgevraagde stem voor TV-documentaires en audiovisuele producties voor het bedrijfsleven.