Studio Linschoten

De apparatuur in gebruik bij Radio LMC in Leiden ging in het kader van de samenwerking tussen Ton Vermond en Frank de Vries naar Linschoten. Daar was meer ruimte beschikbaar om naast de activiteiten van Radio LMC, de Veronica top 40 ook commerciële activiteiten te kunnen ontplooien. De apparatuur werd daarvoor uitgebreid. Belangrijkste verandering was de ingebruikname van een 12-kanaals stereo mengpaneel met voorafluistering en uitgebreide voorzieningen.
Dit mengpaneel werd, aangepast aan de eisen voor de nieuwe studio, speciaal bij de firma Bollen* in Eindhoven gemaakt.

Verder groeide het aantal bandrecorders, er kwamen één ReVox G36 en vier ReVox A77 bandrecorders waaronder één recorder met een snelheid van 38 cm/sec. Ook de twee Thorens draaitafels type TD 124/11 verhuisden naar Linschoten.
In de presentatieruimte stonden twee Sennheiser microfoons. De monitorluidsprekers in de studio waren van het merk Philips, evenals de versterkers.
Het geheel werd gecompleteerd met een tweetal limiters in het opnamecircuit. Ton was het betere opnamewerk niet verleerd. Maar de limiters zaten er in voor de zekerheid, dat de muziek niet boven een bepaald niveau op de band zou komen.

*Bollen heeft een andere naam tegenwoordig: Eela Audio. Ze maken nog steeds mengpanelen, maar ook volledig computergestuurde uitzendstraten voor radiozenders, het Caps II Radio Automation System. De website van Eela audio vindt u hier.

En tegenwoordig zien de mengpanelen er zo uit: