ARCHIEF


Lees verder
Bron: AD

Paul Keet zeventig jaar.

De nestor van de LMC, Paul Keet, heeft te midden van familie, vrienden en bekenden waaronder verschillende oud radio medewerkers, in september 2010 zijn zeventigste verjaardag gevierd. Paul was duidelijk geŽmotioneerd door het aantal mensen dat hem persoonlijk kwam feliciteren. De trap lag vol met cadeaus, een beter teken van het feit dat deze sympathieke zeventiger alom gewaardeerd is kun je niet bedenken.

Een duidelijk goed georganiseerd feest, met een accordeonist die een op de smaak van Paul aangepast repertoire ten gehore bracht, inclusief Franse chansons.
Zelfs de voeten gingen van de vloer, er werd gedanst en een aangepast lied van Wim Sonneveld was te horen daar in Diemen.
De titel was enigszins gewijzigd in: "Hij kon het lonken niet latenÖ:".
En voor de liefhebbers werd ook een speciaal Frans lied ten gehore gebracht.

Een 'zware' LMC delegatie gaf acte de prťsence tijdens deze historische gebeurtenis. Ineke Lichtenveld, Ap Ruygrok en Ton Vermond waren van de partij. Duidelijk tot genoegen van Paul, die toch een groot aantal jaren voor de LMC actief is geweest.
Paul is nog steeds bezig met radio maken als presentator van het programma "Leef! Tijd genoeg" dat wekelijks is te beluisteren bij Omroep Amstelveen. Deze titel was ook heel duidelijk van toepassing op Paul zijn verjaardag.
Aan stoppen denkt Paul voorlopig niet, programma's maken heeft een groot deel van zijn werkzaam leven bepaald. En ook al trekt hij intussen enkele jaren van Drees, zijn inspiratiebronnen zijn nog lang niet opgedroogd. Er zijn nog talloze platen en CD's met unieke opnamen die omlijst met Paul zijn feitenkennis het beluisteren waard zijn. Dat kan via de kabel en de ether op Omroep Amstelveen en heel modern ook via internet.
Ook de LMC wenst Paul Keet nog vele goede (radio) jaren.

Paul Keet nog steeds actief in 2011.

De 70-jarige Paul Keet is nog steeds actief als radiomaker.
Iedere maandagavond van 6 tot 8 presenteert hij samen met collega Wout Hattink en technicus Olga Nagtegaal bij de lokale zender RTV Amstelveen het seniorenprogramma LEEF! Tijd genoeg!
Maandag 23 mei 2011 waren in de studio te gast de LMC medewerkers Ap Ruygrok en Ton Vermond.
Een kleine foto-impressie van de uitzending volgt hieronder.

Paul Keet was op bezoek in Leiden

De godfather van de LMC PAUL KEET was op bezoek in Leiden, de stad waar het ooit allemaal begonnen is.
Paul was medewerker van het eerste uur en nam in zijn kielzog een groot aantal (radio) medewerkers mee.
Ook was Paul geruime tijd programmaleider bij de LMC.
Paul is nog steeds actief in het radiowezen en presenteert bij RTV AMSTELVEEN (www.rtvamstelveen.nl) iedere dinsdagmorgen van 10 tot 11 het programma FRIS IN DE MORGEN.


Krantenartikel
LMC Reunie 2017: Zee, Zon, Zand en herinneringen.

Met des te meer enthousiasme stortte het duo Ton Vermond en Ap Ruygrok zich op een herkansing in 2017. Voor de zesde maal werd een leuk programma opgesteld, de grote lijnen van Ton en de details ingevuld door Ap. Die bedacht dat na een aantal wandelingen door de sleutelstad, de bakermat van de LMC, nu eens de omgeving van Leiden verkend moest worden. De voorafgaande jaren werd menig hofje bezocht, waarvan zelfs de Leidenaars in het gezelschap het bestaan niet eens wisten. Ditmaal stond een bezoek aan het Katwijks Museum op de lijst van Ap. Een programma dat door alle reunisten met instemming werd begroet.

Een inmiddels met poortjes beveiligd Centraal Station in Leiden was het startpunt voor de inhaalslag van een leuk opgezette dag. Ton en Ap vormden weer het comité van ontvangst bij het station. Ineke en Peter meldden zich op het afgesproken tijdstip. Paul zou wat later komen maar sloot zich later enthousiast aan bij de groep. Die was rond het middaguur compleet.
In huize Vermond kwam Els met de traditionele koffie met appeltaart plus slagroom en de stemming zat er al gelijk in. Zelfs na zes keer waren er nog voldoende herinneringen waard om opgehaald te worden. De lachsalvo`s gingen door de kamer vooral bij de `pittige vragen` van Ineke over de gezondheid van Peter, al eerder gesteld op het station. Peter heeft een staaroperatie prima doorstaan. Paul mocht nog even meegenieten na de uitleg van Ineke. De positieve stemming zat er duidelijk in.

Els kwam met haar welbekende lunch waaraan niets ontbrak en voldoende energie werd opgebouwd om de rest van de dag door te komen. De gezelligheid eiste wel zijn tol. Het programma liep uit. Ap had een uitstapje naar Katwijk gepland met museumbezoek. Het gezelschap ging met buslijn 31 naar de badplaats. Het was niet uitgesproken warm maar sportief strandwandelweer. De reunisten gaven de voorkeur aan de strandwandeling boven het bezoek aan het Katwijks Museum. De blik op het Katwijkse verleden blijft bewaard voor een toekomstige reunie. Dan is er zeker tijd voor het bekijken van de fraaie verzameling lokale en streekgebonden zaken in het Katwijks Museum.

Tijdens de strandwandeling was een fotograaf te zien die een net getrouwd stel vastlegde met een stevig Noordzeewindje in de rug. Robert ten Brink zou het zo in zijn programma kunnen verwerken.
De zon was er, het zand, de zee en de frisse zeelucht completeerden een prima strandwandeling, gevolgd door het bezoek aan één van de horeca-gelegenheden.

Aan het eind van de middag ging het team weer richting boulevard en naar de halte van buslijn 31. De tocht naar Leiden verliep zonder problemen. De wandeling naar het Chinese restaurant Woo-Ping was een route door de gezellige binnenstad van Leiden.

Opnieuw toonde Woo-Ping de bekende kwaliteit van een voortreffelijke rijsttafel waarin niemand iets tekort kwam.

Ton, Els en Ap deden de rest van de groep uitgeleide naar het Centraal Station. De poortjes gingen keurig open en Ineke, Paul en Peter bereikten zonder problemen de trein naar Haarlem, Diemen en Zwolle.
Kortom deze LMC dag was weer zeer geslaagd!

 
Zwijgt Hilversum's mooiste stem voorgoed?

Krantenartikel
Radio LMC ReŁnie 2015

Voor de zesde keer kwam een groep oud-LMC vrijwilligers bijeen om goede herinneringen op te halen uit de tijd dat ze actief waren bij de Leidse Muziek Centrale. Inmiddels is dat alweer bijna een halve eeuw geleden.
De tijd vliegt echt om en juist daarom is het leuk om weer eens terug te kijken op de activiteiten van toen: Ton Vermond en Ap Ruygrok hadden als voorbereiding een leuke wandelroute door de stad voorbereid.
De sleutelstad was tenslotte de bakermat van de LMC.

Traditioneel is het Centraal Station in Leiden het ontmoetingspunt: de 'reisleiders' Ton en Ap waren ter begroeting op het station aanwezig. Peter Meijers was de eerste die aankwam, gevolgd door Ineke Hoogakker en daarna completeerde Paul Keet het gezelschap.
Een rit met de bus voerde de oud LMC-ers naar de Merenwijk en na een korte wandeling bereikte de groep het huis van Ton. Daar stond Els, weer helemaal opgeknapt na een lastige periode met medische ingrepen, klaar met koffie en appeltaart.
Tijd genoeg om de oude verhalen op te halen, er werd weer veel gelachen en de groep, inmidddels allemaal genietend van de AOW, keek terug op die leuke LMC tijd. Het is opmerkelijk dat je ook regelmatig leest dat de mensen destijds betrokken bij Radio Veronica, eenzelfde gevoel hebben en die tijd herbeleefden alsof ze een troep jonge honden waren. Juul Geleick, ťťn van de voormalige Veronica-technici spreekt altijd over 'de mooiste tijd van mijn leven'.

Feit is dat ook de mensen die voor de LMC als vrijwilliger hebben gewerkt een goed gevoel hebben over hun activiteiten in de studio van de LMC in de Leidse Mauritsstraat. En achteraf gezien een mooi startpunt voor hun werkzame leven, al dan niet bij de omroep.

Na een smakelijk lunch, (dank aan Els en Ton) was het tijd voor het tweede deel van de reŁnie: de genoemde wandeltocht door de Leidse binnenstad. De route voerde over de Hooglandse Kerkgracht waar achter een fraaie poort de voormalige gebouwen van het Geologiemuseum werden bekeken. De wandeling ging verder door de Haarlemmerstraat, naar de Burcht en een bezoek aan de vernieuwde Vroom en Dreesmann vestiging in Leiden.
Daar is ook restaurant 'La Place', op de bovenste verdieping van het warenhuis. Het restaurant is prachtig verbouwd en heeft nu een unieke lichtval. Tenslotte werd de LMC reŁnie traditioneel afgesloten met een diner in Woo Ping, het Chinese toprestaurant. Ook dit restaurant is volledig verbouwd, maar de Chinese rijsttafel smaakte weer als vanouds.

We kunnen terugzien op een geslaagde reŁnie, een welbestede dag en we kijken alweer vooruit naar de zevende editie van de reŁnie van de Leidse Muziek Centrale in 2016.

Onderstaande foto's geven een impressie van deze dag.

EERSTE LUSTRUM LMC DAG 9 MEI 2013

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar werd de LMC ReŁnie gehouden. Na een succesvolle lancering van de Radio LMC website kwam Ton Vermond in 2009 met het idee om een reŁnie te organiseren. Daartoe kwamen vijf oudere jongeren voor het eerst na vijfenveertig jaar bijeen. En naar nu blijkt het begin van een leuke traditie. Ton Vermond en Ap Ruygrok kwamen ook dit jaar weer naar het centraal station in Leiden om de voormalige LMC-medewerkers Paul Keet , Peter Meijers en Ineke Lichtenveldt te verwelkomen. Omdat Paul zijn schema een tikje afwijkend was dit jaar, werd hij later op de dag opgevangen bij het station.
Intussen ligt "die goeie ouwe LMC tijd" alweer bijna negenenveertig jaar achter ons. Reden genoeg om onder het genot van koffie met gebak, zoals altijd voortreffelijk verzorgd door Els, de vrouw van Ton, herinneringen op te halen. En dat ging door tijdens de lunch.
Zelfs tijdens de vijfde reŁnie zijn er weer veel 'nieuwe' herinneringen die boven komen en af en toe gaat een luide lach door de kamer.
De reŁnisten gingen vervolgens weer naar het station om Paul Keet af te halen. Een warm welkom van Ton, Ineke Ap en Peter voor de nestor van de groep LMC vrijwilligers en tevens reŁnisten. Gezamenlijk werd een wandeltocht gemaakt naar de Hortus Botanicus, onderdeel van de Leidse Universiteit.
Vorig jaar was er een vaartocht door de Leidse grachten. Die voerde onder meer langs de Sterrenwacht van de Universiteit Leiden, een instituut met wereldfaam. Ditmaal bleef de groep op het vaste land en kreeg de gelegenheid de eveneens befaamde Hortus Botanicus te bezoeken. Exotische planten en bloemen waren te zien, sommige vrijwel uitgestorven soorten in een geheel vernieuwde drie etages hoge kas. Op dit terrein wordt hard gewerkt aan de renovatie en nieuwbouw van een tweetal andere kassen.
In de parken tussen de gebouwen waren prachtige tulpenbedden te zien. Het laatste deel van de wandeling voerde langs de sterrenwacht, waar een informatieve tentoonstelling over astronomie was te zien.

De reŁnie werd afgesloten met de traditionele Chinees-Indische rijsttafel in het befaamde Chinese restaurant Woo Ping in de Lange Diefsteeg in Leiden. Voldoende gelegenheid om tijdens dit gezellig samenzijn niet alleen over de historie van de LMC te praten, maar ook leuke herinneringen op te halen over de ervaringen van de afgelopen jaren in het werk en daarbuiten.
Het organiserend team Ton en Ap hebben opnieuw een leuke dag geregeld, het eerste lustrum is een feit met tevreden reŁnisten.
Iedereen kijkt uit naar de zesde reŁnie in 2014.

Onderstaande foto's geven een impressie van deze dag.

LMC DAG 17 MEI 2012

Ton Vermond en Ap Ruygrok kwamen op 17 mei 2012 naar het centraal station in Leiden om de voormalige LMC medewerkers Paul Keet , Peter Meijers en Ineke Lichtenveldt te ontvangen voor de vierde reŁnie van de voormalige LEIDSE MUZIEKCENTRALE/Radio LMC.
Gelet op het succes van de drie voorafgaande jaren was het voor de groep weer goed om elkaar te zien en te praten over "die goeie ouwe LMC tijd", die alweer meer dan achtenveertig jaar achter ons ligt.
Onder aanvoering van LMC oprichter Ton Vermond, ging het gezelschap zoals gebruikelijk met de bus naar het woonadres van Ton. Els (de vrouw van Ton) had de koffie en gebak al klaargezet, een prestatie want na een medische ingreep moet Els nog steeds fysiotherapie ondergaan. De lunch was weer voortreffelijk en vormde de aanloop voor de reŁnisten om met Els en Ton een rondvaart door Leiden te maken, aan boord van de rondvaartboot van rederij Rembrandt.
Dat was weer een aardige afwisseling met de wandelingen die werden gemaakt in de voorafgaande jaren. Zoals langs Mauritsstraat 18a, de historische plaats waar ooit de LMC studio was op de tweede verdieping van dit pand. Ap heeft zijn best gedaan om zelfs het meest verborgen hofjes in Leiden te vinden en op te nemen in de wandelingen in 2009, 2010 en 2011.
De rondvaart van nu voerde langs historische plekjes in Leiden, dat er vanaf het water toch heel anders uitziet. Zoals de sterrenwacht, de hortus botanicus en de voormalige meelfabriek. De tocht vergde de uiterste stuurmanskunst van de kapitein, want Hemelvaartsdag trok veel bezitters van sloepen naar de soms smalle wateren in de Leidse binnenstad. Bij enkele bruggen was de manoevreerruimte minimaal en moesten de sloepen wel eens ruimte maken voor de veel grotere rondvaartboot.
Traditiegetrouw werd ook deze reŁnie afgesloten met een voortreffelijke rijsttafel in het Chinese restaurant Woo Ping in de Lange Diefsteeg. Een welbestede dag, terugkijken en uitwisselen van informatie over de huidige activiteiten te midden van een groep gelijkgestemden is altijd leuk. Maakt de LMC de rij vol tot het eerste lustrum is de vraag. Er zijn al geluiden dat enkele voormalige medewerkers willen aansluiten bij deze lustrumviering. Ton gaat dat zeker in goede banen leiden.

De vierde reŁnie was heel geslaagd. Mede dankzij de inzet van Ton en Els en Ap, die natuurlijk toch met iets speciaals moeten komen voor het eerste lustrum in 2013.

Onderstaande foto's geven een impressie van deze dag.

LMC DAG 1 MAART 2011

Voor de derde keer kwamen een aantal LMC-medewerkers, te weten Paul Keet, Peter Meijers, Ineke Lichtenveldt en Ap Ruygrok naar de stad van de voormalige LEIDS MUZIEKCENTRALE / Radio LMC om elkaar te zien en te praten over "die goeie ouwe LMC tijd".

Na ontvangst door de oprichter van het LMC Ton Vermond op het station van Leiden vertrok het gezelschap met de bus naar het woonadres van Ton.
Alwaar Els (de vrouw van Ton) de oud-medewerkers ontving met koffie en gebak.

Na een gezellige lunch vervolgden de oud-LMC-ers de weg om de Mauritsstraat te bezoeken. Het adres waar de oude LMC studio was gevestigd. Tegenwoordig is de straat ingeklemd in de splinternieuwe wijk Nieuw Leyden.

Na even voor een foto geposeerd te hebben voor het oude studioadres nr. 18A, volgden wij de door Ap Ruygrok bedachte stadsroute.
De dag werd besloten met een heerlijk diner bij de oudste chinees van Leiden: Woo Ping, gelegen in het oude centrum van Leiden.
Na een hartelijk afscheid vertrokken we allemaal voldaan richting huis.

Op naar de volgende reŁnie!

Onderstaande foto's geven een impressie van deze dag.

   Een oude foto met nieuwjaarswens uit 1967 inspireerde Peter Meijers om een nieuwe foto voor 2013 te maken.
Vanaf de top en vlnr: Ineke Lichtenveldt, San Hartwijk, Frank Garnier, Els Vermond, Ap Ruygrok, Paul Keet,Ton Vermond en Peter Meijers.

Kerstkaart 2012